نصب سازه های صنایع نفت، گاز و پتروشیمی

نصب سازه های صنایع نفت، گاز و پتروشیمی

نصب سازه های صنایع نفت، گاز و پتروشیمی

بررسی نصب سازه های صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و توصیف مبانی و اصطلاحات رایج در سایت ها و استانداردها.

صنایع نفت ، گاز و پتروشیمی از جمله صنایع مادر با ابعاد بسیار بزرگ محسوب می شوند. صنعتی که در آن طیف گسترده ‌ای از تجهیزات بزرگ صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. ابعاد بزرگ در کنار سنگینی به همراه دقت بالا در روند اجرای فعالیت ‌های این تجهیزات باعث می ‌شود تا سازندگان سایت های مختلف با هدف نصب سازه ها و تجهیزات مرتبط، این صنعت را در نگاه ویژه ‌ای بررسی نمایند. ساخت و اجرای اسکلت فلزی در سایت های پتروشیمی یک روند عادی و مهندسی شده به جهت نصب تجهیزات بزرگ پتروشیمی می باشد. به سازه های فلزی مورد استفاده با این هدف در اصطلاح استراکچر گفته می ‌شود. استراکچر های فلزی مقاومت مقبولی در برابر زلزله دارند. تا آنجا که می توان استراکچر های فلزی را در ردیف بهترین سازه ها با ویژگی مقاومت در مقابل زلزله قرار داد. این سازه ها می توانند با حفظ پایداری و استحکام کلی خود، انرژی ناشی از زلزله ها را تا حد بسیار زیادی جذب و مستهلک نمایند.

 

نصب سازه های صنایع نفت، گاز و پتروشیمی
نصب سازه های صنایع نفت، گاز و پتروشیمی

 

فرآیند گردش کار در شرکت ذوبینکو

پس از انجام تشریفات و مقدمات مربوط به مناقصه، پروژه با امضاء قرار داد رسماً آغاز می شود. اولین گام  بعد از عقد قرار داد تشکیل جلسه ­ای است با عنوان Launch up meeting. در این جلسه که با حضور کارفرما مدیران شرکت تشکیل میشود. در مورد توافقات اساس روند انجام پروژه صحبت و تبادل نظر می شود. نتایج این جلسه که شامل: زمان بندی کار، نحوه بازرسی، تعیین وظایف و مسئولیت های طرفین و معرفی نمایندگان و بازرسان و نیز نحوه­ی بازرسی به انضمام نقشههای ساخت، شالوده انجام پروژه میباشد.

گام آغازین شروع پروژه با تحویل نقشه ی ساخت به دفتر فنی عملا برداشته می­شود. نقشه­ ها در دفتر فنی مورد بررسی قرار می­گیرد و پس از مطالعه ­ی دقیق نقشه ­ها، استراتژی ساخت تعیین می­گردد. در این مرحله مهندسان دفتر فنی در تعامل و ارتباط با کارفرما نقشه ­های کارگاهی را تهیه و تأیید می­نمایند.

پس از نهایی شدن نقشه های کارگاهی درخواست خرید مواد اولیه به بخش تدارکات و بازرگانی شرکت داده میشود.  مواد اولیه از میان تولید کنندگان و تامین کنندگان مورد تأیید کارفرما خریداری میشود. پس از کنترل و تأیید مواد اولیهی خریداری شده توسط واحد کنترل کیفیت شرکت، نقشه های برش توسط دفتر فنی تهیه می­گردد. نقشه های برش به گونه ای طراحی میشوند که بهینه ترین استفاده  از ورق­ها شود و دورریز و زایعات به حداقل برسد. در مواردی که قطعات استاندارد مورد نیاز د ربازار موجود نباشد یک مرحله به مراحل آماده سازی قطعات اولیه اضافه میگردد که شامل تولید این قطعات استاندارد میباشد. به طور مثال ممکن است نمونه ای از یک    I-Beam  مورد نیاز در بازار موجود نباشد بنابراین   I-Beam مورد نظر با برش و اتصال ورق های مناسب تولید میشوند. بدیهی است که این مرحله باید با هماهنگی و تأیید کارفرما انجام شود.

در نصب سازه های فلزی صنایع نفت ، گاز و پتروشیمی با هدف نصب تجهیزات پتروشیمی ویژگی مقاومت در مقابل زلزله یکی از اصلی ترین فاکتور ها در طراحی می باشد. گران بودن تجهیزات در کنار فرآیند ساخت پیچیده ی آنها لزوم امنیت بالای این تجهیزات را نشان می دهد. از طرفی طیف گسترده ‌ای از ترکیبات قابل به اشتعال تا سمی در محصولات پتروشیمی حساسیت ‌های نصب سازه فلزی پتروشیمی را دو چندان می ‌کند. از این رو همراه با بهره گیری از ویژگی انعطاف پذیری فولاد در اجرای اسکلت فلزی در سایت های پتروشیمی امنیت مقبولی به جهت مقاومت در مقابل انواع زلزله را ایجاد خواهند کرد.

 

نصب سازه های صنایع نفت، گاز و پتروشیمی
نصب سازه های صنایع نفت، گاز و پتروشیمی

 

مزیت های سازه های فلزی در صنایع نفت ، گاز و پتروشیمی

دلایل متعددی می تواند در نصب سازه فلزی پتروشیمی تحت عنوان استراکچر های فلزی به جهت نصب تجهیزات پتروشیمی مورد بررسی قرار گیرد. به هر صورت ساختار های فلزی همراه با ویژگی های برتری که به نسبت دیگر روش های ساختمان سازی دارند به خوبی می توانند هدف بسیاری از صنایع مادر تا معمولی باشند. از جمله دلایل در نصب سازه فلزی پتروشیمی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

استحکام بالای فولاد: نصب سازه فلزی پتروشیمی با هدف کارکرد دراز مدت صورت می‌ گیرد و سازه‌ های فولادی به خوبی می توانند پاسخگوی این کارکرد طولانی باشند. البته فولاد به راحتی در مسیر آسیب های ناشی از آب قرار می گیرد. باران و رطوبت بالا پدیده ای آشنا در تمامی محیط ها می باشد. برای افزایش طول عمر سازه در مراحل نصب سازه فلزی پتروشیمی عموما اقدامات جدی در زمینه ی زنگ زدایی تا رنگ زدن قطعات فولادی صورت می گیرد.

هزینه ی تمام شده ی پایین تر: اجرای اسکلت فلزی به نسبت دیگر روش های ساختمان سازی از هزینه ی تمام شده ی کمتری برخوردار است. این موضوع در ساخت سایت های عظیم پتروشیمی به طرز چشمگیری تاثیرگذار می باشد. این کاهش قیمت باعث شده تا نصب سازه فلزی پتروشیمی به نسبت نوع بتنی از اولویت در اجرا برخوردار باشد.

سرعت بالا در اجرا: نصب سازه فلزی پتروشیمی از سرعت بالایی در اجرا برخوردار است. ساخت کارخانه‌ ای قطعات فولادی تا مونتاژ بسیار سریع این قطعات در محل پروژه بسیار سریعتر از هر روش دیگری در ساختمان سازی صورت خواهد گرفت. این موضوع در ساخت پروژه های عظیم صنعتی از اهمیت بالایی برخوردار است. البته این سرعت زمانی به چشم خواهد آمد که کارخانه ساخت سازه فلزی در نزدیکی محل پروژه ساخت پتروشیمی قرار داشته باشد. دور بودن کارخانه از محل پروژه قطعا تاثیرات منفی بر سرعت نصب سازه فلزی پتروشیمی خواهد گذاشت.

 

قابلیت باز کردن مجدد: اجرای اسکلت فلزی در صنایع همراه با ساده ترین روش های ساختمان سازی می باشد. این فرآیند عادی از هر گونه مصالح عام در ساختمان سازی است. این موضوع باعث می ‌شود تا استراکچر های فلزی خصوصاً انواع پیچ و مهره ای به راحتی دمونتاژ شده تا در جایی دیگر نصب و مورد بهره ‌برداری قرار گیرند. در صنایع پتروشیمی که تمامیت سایت بار ها مورد بازبینی، تغییر کاربری و یا طرح توسعه قرار می گیرد، این ویژگی یک مزیت جذاب و کاربردی در نصب سازه فلزی پتروشیمی محسوب می شود.

 

دسته بندی سازه های صنعتی

اجرای سازه های فلزی صنایع نفت ، گاز و پتروشیمی و دیگر صنایع مانند نیروگاه ‌ها، صنایع سیمان، صنایع ذوب آهن و… از محبوبیت و کاربری ‌های بسیار بالایی برخوردار شده است. این ساختار های مهندسی شده و مطلوب به خوبی توانسته اند نیاز های عمده ی انواع صنایع بزرگ و زیرساخت را فراهم آورد. از این رو در ساخت این سازه ها استاندارد هایی حاکم شده است. استاندارد هایی که روش‌ های خاصی را در ساخت تا اجرای اسکلت فلزی تدوین کرده اند. از روش های ساخت سازه های فلزی به جهت نصب در انواع صنایع مادر می توان به موارد زیر اشاره کرد.

سازه های قاب بندی شده: اعضای تشکیل دهنده ی این نوع سازه های فلزی دارای ویژگی های محوری، خمشی و یا محوری خمشی می باشند. نصب سازه فلزی در پتروشیمی عموماً از این نوع می باشد.

سازه های پوسته ای: به جهت ساخت برای اهدافی که می‌ توانند نیرو های محوری به سازه وارد نمایند. مانند سازه ها به جهت نصب منابع نگهداری انواع مایعات و گاز ها.

سازه های معلق: در این سازه ها انواع نیرو های کششی حاکم است.

سازه فلزی سایت های پتروشیمی

در نگاه کلی به جهت عمده استفاده ی سازه های قاب بندی شده در ساخت و اجرای اسکلت فلزی عموماً منظور از سازه های فولادی در انواع صنایع همین سازه های قاب بندی شده می باشد. در این سازه ها انتقال بار های مرده، زنده و نیرو های خارجی مانند زلزله و یا برف به خوبی از سازه به پی منتقل می ‌شود.

از طرفی در نصب سازه فلزی پتروشیمی نوع پیچ و مهره ای از قابلیت های بالاتری به نسبت دیگر انواع در مونتاژ سازه های فلزی برخوردار است. توانایی در دمونتاژ سازه، سرعت بالا در مونتاژ، نبود جوشکاری از جمله ی این دلایل است. در نظر داشته باشید که نصب سازه فلزی پتروشیمی گاها با در نظر گرفتن طرح توسعه در آینده خواهد بود. از این رو در یک پالایشگاه فعال هر چه عملیات جوشکاری تا برشکاری کمتری اتفاق بیافتد قطعا مطلوب تر خواهد بود.

 

با مطالعه مقالات شرکت ذوبینکو

2 دیدگاه در “نصب سازه های صنایع نفت، گاز و پتروشیمی

    • adminzubin میگوید:

      درود بر شما ، بله شرکت ذوبین نصب در کلیه صنایع با حوزه فعالیتهای مشخص شده ارایه خدمات دارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *